Ga naar de inhoud
Andrew Scrivani/The New York Times

Pasta uit de oven met harissa bolognese

Door Yotam Ottolenghi

Mijn ervaring met het schrijven van recepten bevestigt dit: eenpansgerechten zijn veruit het populairst.

Onze moderne manier van koken en eten moet het liefst in onze drukke agenda’s passen. Besparen op pannen en extra afwas is aantrekkelijk voor wie weinig tijd heeft. Dat kan door een braadslee als schaal te gebruiken, bijvoorbeeld. Door het grote oppervlak kun je je gerecht effectiever roeren, fijnstampen, braden of garneren, en het ziet er veel beter uit.

Mijn eerste poging om in een braadslee te koken leverde een magische verrassing op. In één pan maakte ik een ragout die normaal een paar uur op het fornuis zou staan; als bonus kookt de pasta in de saus en wordt hij dikker en rijker.

Het resultaat lijkt vernieuwend, maar de ingrediënten zijn zo oud als de straat: warmte, een pan en een hongerige kok.

(c) NYT