Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
174-175 Za’atar lamsgehaktballetjes met tomaat, bulgur & feta ©David Loftus
David Loftus

Za’atar lamsgehaktballetjes met tomaat, bulgur & feta

Door Rukmini Iyer

Je kan Rukmini Iyer gerust de koningin van de bakplaat noemen. Ze publiceerde al verschillende kookboeken waarin ze de oven het werk laat doen. Haar 75 allerlekkerste recepten verzamelde ze nu in een limited edition, ‘Dé bakplaat’ genoemd.

Deze eenvoudig op smaak gebrachte gehaktballetjes met peterselie en feta passen prachtig bij de bulgur en tomaten: een heerlijk eenpansgerecht. Rukmini draait het liefst vrij kleine gehaktballetjes en legt die boven op de bulgur. Je hoeft er alleen maar wat yoghurt bij te geven.

Reken 15 minuten voorbereidingstijd, en 25 minuten tijd in de oven.

 

Uit: Dé Bakplaat, Rukmini Iyer, L&M Books, 2023