Ga naar de inhoud
Little Red Rooster
rv

Little Red Rooster

Gent

Informatie

Waaistraat 16,
Gent
Routebeschrijving Bezoek website

Een nieuwe bar naar een gecontesteerde song van blueslegende Willie Dixon vernoemen, zo aangebrand dat de meeste radiostations het lied destijds verketterden? In Gent draaien ze er hun hand niet voor om.

Integendeel. De opgezette versie van de Little Red Rooster blinkt hier even trots als de nieuwe flessen op het schap, in het kielzog van bartenders Bart Capoen en Joeri D’heuvaert. Hen ken je misschien nog van bezoekjes aan Jigger’s, Uncle Babe’s of Yalo.

Terwijl mijn gezelschap een Spaans glas wit bestelt – een blend van garnacha en viognier, 7 euro – snorkel ik voor de gelegenheid onder het promille met een mocktail. De ruby root river (9) met bietensap, pastinaak-gembersiroop en verjus, een persing van onrijpe (zure) vruchten, blendt vernuftig een aardse basis met pittige schakeringen.

Intussen is onze Thais aangemaakte butternutdip (7) amper soldaat als onze twee mandjes met ‘American sandwiches’ arriveren. Eerst proef ik van de vegetarische helft (16) met kimchi, gemarineerde oesterzwam, scamorza en ingelegde komkommer. Zo umami dat het lastig wordt voor de vleesvariant om even verrassend voor de kiezen te komen.

De dubbele smashburger (16) van hoeveslagerij Rooigemvallei met emmentaler en gekaramelliseerde ui is één brok hartigheid. Bijkomen doen we met alcoholvrij bier van de lokale DOK-brouwerij (6) en een Bloody bull (15) waarvoor een traditionele mary extra ‘jus’ krijgt dankzij de toevoeging van rundsbouillon. Klinkt ingewikkeld? Hoeft niet. Wie het overzicht vreest te verliezen tussen de weekly specials, signatuurcocktails, klassiekers en eigen creaties heeft dankzij de aangegeven sterkte of formaat van het glas ook wegwijzers.

Volgens welke toonladder je innerlijke haan hier ook mag kraaien, Joeri en Bart slagen erin om je doordeweekse avond een gouden randje te geven. En het beste nieuws? Je bent achteraf niet eens half failliet.

 

Info

Dagelijks open van 17u tot 1u, gesloten op zondag en maandag

 

De rekening

We betalen 86 euro voor 1 hapje, 2 sandwiches en 5 drankjes.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ****

Bediening ***

Atmosfeer ****

 

Door Femke Vandevelde