Ga naar de inhoud
Plump Antwerpen
rv

Plump

Antwerpen

Sommige straten hebben ‘hét’. Of beter: krijgen ‘hét’. Een je-ne-sais-quoi waardoor daar plots van alles gebeurt. De Antwerpse Kronenburgstraat, achter de hoek van de Gedempte Zuiderdokken, heeft dat ook.

Als paddenstoelen springen er hippe lunch- en cateringzaakjes uit de grond. Plump hoort daarbij, en vierde net zijn eerste verjaardag. Het concept is wat vreemd: een combinatie van smashed burgers en funky sharing dishes. Maar het werkt.

Plump is een vrij kleine zaak, sober ingericht met een betonnen vloer, witgeschilderde bakstenen muren en donkergroene banken en tafeltjes. Een vriendelijke dame legt het hele concept uit, en raadt ons aan om te starten met één à twee -gerechten per persoon om te delen, dan een burger met sides te nemen, en af te ronden met dessert. Dat laatste gaat ons niet lukken, dat kan ik nu al verklappen.

We beslissen om drie gerechten te delen. Dat worden de sticky cauliflower met tom kha kai (10), chicken wings met tamarinde en peanuts (11) en pulpo skewers met buttermilk espuma (12). Eerlijk? Ik had niet verwacht om zulk lekker eten te vinden in een hamburgertent, met zoveel oog voor detail. Geen wonder dat het hier stampvol zit.

We drinken craftbeers (4,5 tot 7), maar ook liefhebbers van natuurwijnen vinden hier hun gading (6,5 tot 8 per glas, 32 tot 44 per fles).

Tijd voor de burgers dan. Omdat alles hier begon met de smashed burgers gaan we voor de classic (12,5), hoewel er ook burgers met vis, kip en enoki paddenstoelen op het menu staan. Dat menu verandert overigens vier keer per jaar. We zetten onze tanden in een heerlijk zachte bun met Belgisch witblauw van Dierendonck. Een ruime portie smashed komkommer sla met chili dressing (7) en aardappelwedges (7) komen erbij. Dit is echt het betere werk op burger-vlak. Heerlijk gewoon. En net als we onze vingers willen aflikken, krijgen we natte doekjes aangeboden. Dat hebben we nog nooit meegemaakt als we een hamburger gingen eten. Hier kom ik snel terug, voor betaalbaar en lekker comfortfood.

 

Info

‘s Avonds open op woensdag en donderdag, en van 12 tot 22 u van vrijdag tot zondag.

 

De rekening

We betaalden 96,50 euro voor 3 sharing snacks, 2 burgers, 2 sides, 2 flesjes water en 3 biertjes.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ****

Bediening ****

Atmosfeer ****

 

Door Marian Kin