Ga naar de inhoud
Woyo Eatery
Woyo Eatery Knokke

Woyo Eatery

Knokke-Heist

Hoewel ik de serie Knokke Off nog niet bekeek, weet ik zeker dat Woyo Eatery niet zou misstaan in de reeks. De ontbijt-, brunch- en lunchplek maakt deel uit van het splinternieuwe Enso District Hotel naast het station van Knokke-Heist.

Een kleurenpalet in zandtinten, licht eiken meubilair, lange wapperende witte gordijnen tot aan het metershoge plafond, travertijn en beton ciré: mooi en stijlvol. Rondom mij babbelen mensen over hun trip naar Ibiza, en dat is ook exact de vibe die hier hangt.

Het menu oogt al even Instagramproof als het interieur. Zowel vroege vogels als late feestvierders kunnen hier terecht voor hun all day breakfast, al dan niet met eggs benedict, american pancakes, acaïbowl of toast avocado.

Wij starten de dag met een lunch. Omdat we dat niet vaak op de kaart vinden, bestellen we soft shell fried crab (11 euro) en beef dumplings (14) als ‘bite’. De krab valt ons wat zwaar, maar de dumplings zijn vers gemaakt en fijn van smaak, al was een dipsausje welkom geweest. Als het echte werk arriveert, word ik meteen blij. De sabih (24) blijkt een bord met een royale streep hummus, geroosterde bloemkool en aubergine, tomaat, avocado, rucola en gekookte eitjes. Ik combineer elke hap gulzig met het warme, fluffy pitabrood. Comfortfood, maar dan gezond. Ondertussen toont mijn disgenoot hoe mooi gekaramelliseerd de pulpo op zijn pasta (28) is. Wat meer zout in het kookwater en ook dat was helemaal perfect.

Woyo Eatery ging pas open bij het begin van de zomer, maar zit stampvol. Hoewel de kaart aan de prijzige kant is, krijg je wel ruime porties en lekkere gerechten, en is de bediening opvallend vriendelijk. Trouwens, ook het personeel is gekleed in zandtinten. Instagramproof, ik zei het toch?

(Marian Kin)

Info

Elke dag open van 7 tot 15u.

Rekening

Wij betaalden 99,50 euro voor twee bites, twee lunchgerechten, een detoxsap, een glas witte wijn en een halve liter water.

Onze score

Eten ★★★★☆

Bediening ★★★★☆

Atmosfeer ★★★★☆

 

Woyo Eatery
Charlotte Lauwers