Ga naar de inhoud
Terug naar overzicht
Salade van parelcouscous met geroosterde bloemkool
Bramski

Salade van parelcouscous met geroosterde bloemkool

Door Michaël Sels

Michaël Sels is hoofddiëtist bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, maar de man kan ook koken. Met andere woorden: hij weet wat gezond én lekker is.

In tijden waarin allerlei dieetgoeroes en coaches ons oproepen om minder te eten, komt Sels met een andere boodschap: “Ga voor méér, méér, ja je leest het goed, veel méér!” In een nieuw boek lanceert de auteur een oproep om dagelijks 500 gram groenten en fruit te eten. Meer groenten eten zou in ons land maar liefst 1650 sterfgevallen per jaar voorkomen. Michaël Sels legt alles uit in een bevattelijk boek en voegt er meteen 50 recepten bij waarin fruit en groenten de hoofdrol spelen.

Zoals bijvoorbeeld deze salade. Michaël Sels zegt zelf in de inleiding: “Deze parelcouscoussalade is een veelzijdige keuze, perfect voor een barbecue, waardoor hij een allemansvriend wordt. De geroosterde bloemkool voegt een extra smaakdimensie toe. Net zoals bij noten brengt het roosteren nog meer smaak naar voren. En méér smaak betekent méér liefhebbers van groenten!”

 

Uit: Plan 500 gram. Versterk je lichaam met meer groenten en meer fruit, Michaël Sels, uitgegeven bij Pelckmans, 176 p., 27 euro, mei 2024