Ga naar de inhoud
Amber Vanbossel

Geroosterde wortelsoep met plantaardige gehaktballetjes en venkelslaatje

Door Louise De Brabandere

Geen betere manier om het herfstseizoen te omarmen dan liters soep maken. Maar een grote kom soep zonder meer als lunch, daar ben ik snel op uitgekeken. Soep mist voor mij wat spanning en gelaagdheid om als een volwaardige maaltijd te fungeren. Daarom maak ik er graag een bouwwerk met verschillende lagen van.

Een samenspel van texturen en aroma’s die bij elke hap iets nieuws en interessants brengt. Maar het begint uiteraard met de soep zelf. Die geef ik graag wat meer karakter door de groenten en smaakmakers zoals uien en knoflook te roosteren zodat hun aroma’s versterkt worden. Zo is het smaakprofiel van aangestoofde of in de schil gepofte knoflook helemaal anders. De gepofte variant is zoeter en zachter van karakter. Ook krachtige specerijen zoals komijn en paprika mogen niet ontbreken om deze wortelsoep wat extra pit te geven.