Ga naar de inhoud
Spinach and Ricotta Gnudi
Jenny Zarins

Gnudi (Dumplings met spinazie & ricotta)

Door Russell Norman

Nadat de Brit Russell Norman met Polpo een bestseller schreef over de Venetiaanse keuken, trok de man naar Toscane, naar kunststad Firenze. Hij schreef er een prachtig kookboek over, met de uitdagende titel Brutto. ‘Brutto’ betekent ‘lelijk’ in het Italiaans.

Over dit recept voor ‘gnudi’ vertelt Russell Norman: “Gnudi betekent ‘naakt’, omdat deze kleine dumplings de naaktste en simpelste vorm zijn van pasta die je zelf kunt maken. De combinatie van spinazie en ricotta is heel traditioneel en komt in veel pastasoorten in de regio voor, bijvoorbeeld in ravioli en crespelle. Het maken van de gnudi is een zeer bevredigend proces, en makkelijk genoeg voor kinderen om mee te helpen als je een vroege belangstelling voor de Italiaanse keuken wilt stimuleren.”

 

Uit: Brutto, De (briljant) eenvoudige keuken van Florence, Russell Norman, Fontaine Uitgevers, oktober 2023