Ga naar de inhoud
Knapperige taco’s met zwarte bonen en gegrilde paprika
Amber Vanbossel

Knapperige taco’s met zwarte bonen en gegrilde paprika

Door Louise De Brabandere

Toppings zijn een dingetje. Ze hebben de gave het meest banale eten boeiend en lekker(der) te maken.

U verwerkt ze vast en zeker dagelijks in uw maaltijden. Denk maar aan de knoflookcroutons die wat knapperigheid aan een eenvoudige kom soep ontlenen, of een kruidige zadenmix en geschaafde kaas die een simpele salade van het vakje saai naar interessant katapulteren. Deze taco’s, met een krokant omhulsel, kruidige vulling van bonen en gegrilde paprika, samengehouden door gesmolten kaas, zijn — voor alle duidelijkheid — al helemaal niet banaal om mee te beginnen. Maar ze komen echt helemaal tot hun recht met de juiste toppings: iets zuurs, iets pikants, iets smeuïgs, iets vers. Denk Mexico, denk warm weer en margarita’s. Dan kom je uit bij verse koriander, partjes limoen, gepekelde rode ui, levendige guacamole, en je favoriete hot sauce. Met deze extra toevoegingen kun je niet missen. Kies je favorieten, of waarom niet, kies ze allemaal!

Deze in de oven gebakken taco’s zijn perfect om op een feestje te serveren. Leg de gevulde taco’s op bakplaten en schuif ze op de avond zelf gewoon even de oven in. Zet ze samen met de toppings op tafel, en laat je gasten hun eigen taco uit het vuistje naar believen afwerken.