Ga naar de inhoud
Snelle Indiase peulvruchten-dahl met spinazie
Amber Vanbossel

Snelle Indiase peulvruchten-dahl met spinazie

Door Louise De Brabandere

Peulvruchten uit blik zijn een echte lifesaver, of beter gezegd mealsaver. Ik heb steevast enkele blikken en bokalen kikkererwten, bonen en linzen in de kast staan, die minstens eenmaal per week het avondeten ‘redden’ wanneer er ogenschijnlijk niets in huis is.

Peulvruchten hebben het allemaal: ze zijn gezond, een goede bron van eiwitten en daardoor een geschikte, natuurlijke vleesvervanger, lekker, veelzijdig inzetbaar én bovendien spotgoedkoop. Uit blik vormen ze hét handigste snel-klaar-ingrediënt zonder aan smaak in te boeten, wat met voorgegaarde asperges, erwtjes of champignons uit bokaal toch een ander verhaal is.

Peulvruchten hebben geen erg uitgesproken smaak, je kunt er dus letterlijk alle kanten mee uit. Bak kikkererwten met specerijen knapperig in de oven en strooi ze over soep of een salade, verwerk linzen in pasta’s en mix bonen tot hummus. Of maak deze dahl, een budgetvriendelijke en voedzame Indiase stoofpot. De geurige specerijenmengeling garam masala geeft dit gerecht zijn karakteristieke smaak. Ik maak vaak een grote hoeveelheid en vries individuele porties in voor later. Lekker met rijst, (naan)brood en een frisse komkommerraïta of gepekelde rode ui.