Ga naar de inhoud
Brandstof in Mortsel
rv

Brandstof

Mortsel

“Ik denk dat het niet zo ver van het station is”, zegt de vriend met wie ik bij Brandstof afgesproken heb. Wat heet. Brandstof blijkt de voormalige lokettenzaal van Mortsel-Oude-God. Het ís het station. Nog nooit zo makkelijk ergens geraakt met de trein.

‘Natuurlijk drinken maakt blij’, is de slogan van Brandstof en hun aanbod van natuurwijnen is uitgebreid en verrassend. We worden ook erg blij van de manier waarop sommelier Maxime ons wijnen laat proeven en niet moeilijk doet als we het toch op een glas traditionele Rioja (6,5 euro) houden.

Het concept van Brandstof is ondertussen bekend: een wijnbar en -shop, met een plus. Laagdrempelig en warm, met een beperkte maar uitgekiende kaart en een scherpe prijs- kwaliteitverhouding. Zoals de kombucha’s, wijnen, bieren en ciders bewust en biologisch geteeld zijn, zo houdt de chef rekening met de seizoenen en lokale producenten. Er staat veel wat ons aantrekt op het menu: patatjes in eendenvet met chorizo (12 euro) bijvoorbeeld, of meatballs & mash (17 euro). Maar we besluiten om wat avontuurlijker te zijn dan in onze wijnkeuze. Er komen kroketjes van varkenskop (9 euro) op tafel die net zijn wat ze zeggen: een krokant omhulsel met stukjes kop binnenin, er komt geen bechamel of puree aan te pas. Roodlof smelt moeiteloos samen met taleggio kaas (13 euro). De varkenswangetjes (18 euro) zijn perfect voor een druilerige herfstdag en de gebakken aardpeer met pistache en druiven (12,5 euro) gaat er moeiteloos bij. Al onze schotels passen wonderwel bij elkaar, vloeien in elkaar over, zowel wat kleur als smaak betreft. Ik blijf het aangenaam vinden: wat ongedwongen zitten prikken en proeven, en ondertussen bijpraten. We denken eraan onze laatste trein te missen en gewoon in Brandstof te blijven zitten.

 

Info

Dinsdag tem. zondag open voor ontbijt en lunch , woensdag, donderdag en vrijdag ook open voor diner.

 

De rekening

Wij betaalden 65 euro voor twee glazen wijn en vier schotels.

 

Onze score

Prijs/kwaliteit ****

Eten ***

Bediening ****

Atmosfeer ****

 

Door Lene Kemps