
Meedoen met de Veggie Challenge? Hier is inspiratie
Op 1 maart start de Veggie Challenge. De organisatoren nodigen je uit om 31 dagen lang plantaardig te eten. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar ook voor die van het klimaat en de dieren.
Als je die 31 dagen overstapt van een doorsnee dieet naar een plantaardig, dan heeft dat best wel veel impact:
je bespaart 36.000 liter water + je bespaart 80 vierkante meter land + je spaart twee dierenlevens + je bespaart evenveel CO2 als wanneer je 520 km met de auto zou rijden
Het goeie nieuws is: je hoeft jezelf niets te ontzeggen. Er zijn massa’s lekkere recepten om te ontdekken.



Groente-mihoensalade

Tomaten-auberginedip

Aardappelgratin met za’atarpesto en sumak-uitjes

Pittige miso-noedelsoep

Vegan lasagna

Fatteh met kikkererwten en kruiden

Koreaanse aubergines met lente-uitjes & sesamrijst

Orzo met tomaat-lauriersaus

Zoetzure wontonsoep

Vegan pindakaasdahl

Edamame op drie wijzen

Broccolicurry

Chilinacho’s met vegan kaas
