Ga naar de inhoud
Bonenchili
Hannes Vandenbroucke

Bonenchili

Door Louise De Brabandere

De nederige boon kampt onterecht met een hardnekkig imagoprobleem, maar de veelzijdige en gezonde peulvrucht is een van de meest onderschatte vleesvervangers.

Ingrediënten

4 personen
  • ui(en), fijngesnipperd
    1 1
  • knoflook, tot moes geplet
    3 3 teentje(s)
  • chilipepertje(s), fijngesneden
    2 2
  • grote zoete aardappel(s), in blokjes gesneden
    1 1
  • komijnpoeder
    1 1 eetlepel(s)
  • korianderpoeder
    1 1 eetlepel(s)
  • kaneelpoeder
    1 1 theelepel(s)
  • gerookt paprikapoeder
    0.5 0,5 theelepel(s)
  • tomatenpuree
    1 1 eetlepel(s)
  • bonen uit blik, uitgelekt (kies verschillende soorten)
    400 400 g
  • tomatenstukjes uit blik
    400 400 g
  • groentebouillon
    500 500 ml
  • suiker
    1 1 eetlepel(s)
  • nacho's of rijst
  • koriander
  • limoen
  • kokosyoghurt
  • knapperige uitjes
  • peper en zout
ui(en), fijngesnipperd 1
knoflook, tot moes geplet 3 teentje(s)
chilipepertje(s), fijngesneden 2
grote zoete aardappel(s), in blokjes gesneden 1
komijnpoeder 1 eetlepel(s)
korianderpoeder 1 eetlepel(s)
kaneelpoeder 1 theelepel(s)
gerookt paprikapoeder 0.5 theelepel(s)
tomatenpuree 1 eetlepel(s)
bonen uit blik, uitgelekt (kies verschillende soorten) 400 g
tomatenstukjes uit blik 400 g
groentebouillon 500 ml
suiker 1 eetlepel(s)
nacho's of rijst
koriander
limoen
kokosyoghurt
knapperige uitjes
peper en zout
Ingrediënten kopiëren

Bereiding

Stap 1

Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot op middelhoog vuur.

Stap 2

Stoof de ui, de knoflook en de chilipeper 2 minuten aan alvorens de paprika toe te voegen. Stoof nog eens 2 minuten en voeg dan de zoeteaardappelblokjes toe.

Stap 3

Kruid met peper, zout en de specerijen.

Stap 4

Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten verder.

Stap 5

Voeg nu de bonen, de tomatenstukjes, de bouillon en de suiker toe en laat alles 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Stap 6

Serveer met gekookte rijst of nacho's en werk af met koriander, limoen en eventueel knapperige uitjes en kokosyoghurt.

Recept door Louise De Brabandere