Ga naar de inhoud

Bonenchili

Bonenchili
© Hannes Vandenbroucke

De nederige boon kampt onterecht met een hardnekkig imagoprobleem, maar de veelzijdige en gezonde peulvrucht is een van de meest onderschatte vleesvervangers.

Ingrediënten

4 personen
  • ui(en), fijngesnipperd
    1 1
  • knoflook, tot moes geplet
    3 3 teentje(s)
  • chilipepertje(s), fijngesneden
    2 2
  • grote zoete aardappel(s), in blokjes gesneden
    1 1
  • komijnpoeder
    1 1 eetlepel(s)
  • korianderpoeder
    1 1 eetlepel(s)
  • kaneelpoeder
    1 1 theelepel(s)
  • gerookt paprikapoeder
    0.5 0,5 theelepel(s)
  • tomatenpuree
    1 1 eetlepel(s)
  • bonen uit blik, uitgelekt (kies verschillende soorten)
    400 400 g
  • tomatenstukjes uit blik
    400 400 g
  • groentebouillon
    500 500 ml
  • suiker
    1 1 eetlepel(s)
  • nacho's of rijst
  • koriander
  • limoen
  • kokosyoghurt
  • knapperige uitjes
  • peper en zout

Ingrediënten kopiëren

Advertentie Banner Kaas uit Zwitserland

Bereiding

Stap 1

Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot op middelhoog vuur.

Stap 2

Stoof de ui, de knoflook en de chilipeper 2 minuten aan alvorens de paprika toe te voegen. Stoof nog eens 2 minuten en voeg dan de zoeteaardappelblokjes toe.

Stap 3

Kruid met peper, zout en de specerijen.

Stap 4

Voeg de tomatenpuree toe en roerbak 2 minuten verder.

Stap 5

Voeg nu de bonen, de tomatenstukjes, de bouillon en de suiker toe en laat alles 30 minuten pruttelen op een zacht vuur.

Stap 6

Serveer met gekookte rijst of nacho's en werk af met koriander, limoen en eventueel knapperige uitjes en kokosyoghurt.