Aards en umami van smaak: het paddenstoelenseizoen is nu geopend
Champignons, oesterzwammen, shiitake, morieljes, eekhoorntjesbrood, portobello’s, … er bestaan honderden soorten paddenstoelen. Met de eetbare exemplaren kan je heerlijke, aardse gerechten bereiden. Sommige soorten zijn spotgoedkoop, andere zijn dan weer een pak duurder. Eén tip: ga nooit een paddenstoel wassen, want dan zuigen ze al dat water op. Veeg ze gewoon schoon met een borsteltje, of met een stukje keukenpapier.
38 recepten
Zoeteaardappelrösti met gochujang en shimeji
Paddenstoelen, flespompoen, zure room
Wilde bospaddenstoelen met geroosterde kip en speltotto
Zeebaars met bospaddenstoelen en aardappelcrème
Tofusteak met shiitakes
Kip-champignonkroket
Hondshaai met champignons
Paddenstoelen met worst en rigatoni
Gort, pompoen en paddenstoelen
Gratis