
Aards en umami van smaak: het paddenstoelenseizoen is nu geopend
Champignons, oesterzwammen, shiitake, morieljes, eekhoorntjesbrood, portobello’s, … er bestaan honderden soorten paddenstoelen. Met de eetbare exemplaren kan je heerlijke, aardse gerechten bereiden. Sommige soorten zijn spotgoedkoop, andere zijn dan weer een pak duurder. Eén tip: ga nooit een paddenstoel wassen, want dan zuigen ze al dat water op. Veeg ze gewoon schoon met een borsteltje, of met een stukje keukenpapier.



Zoeteaardappelrösti met gochujang en shimeji

Paddenstoelen, flespompoen, zure room

Wilde bospaddenstoelen met geroosterde kip en speltotto

Zeebaars met bospaddenstoelen en aardappelcrème

Tofusteak met shiitakes

Kip-champignonkroket

Hondshaai met champignons

Paddenstoelen met worst en rigatoni

Gort, pompoen en paddenstoelen

Pasta carbonara

Konijn met pruimen met paddenstoelsaus

Zuurdesemtoast met twee soorten beleg

Gestoofde paddenstoelen met cottagecheese en spinazie

Parmigiana met portobello’s

Bouillon van eend met steranijs en gegrilde champignons

Kruidige pilaf met paddenstoelen en abrikozen

Gepaneerde portobello-cheeseburger

Crispy oesterzwam met furikakerijst en ei

Taco’s met koningsoesterzwam en maissalsa

Misoboterpasta met paddenstoelen

Paddenstoelenlasagne met pesto en mascarpone

Geroosterde kool met cashew-porcinisaus

Inktvis met shiitake en limoen

Onglet met krokant gebakken oesterzwam en pansaus

Lenterolletjes met spicy dipsaus

Linguine met mascarpone en champignons

Misonoedels met shiitake

Champignonsaus

Miso-paddenstoelen met sesamnoedels

Curry van winterpompoen en wilde paddenstoelen

Vispapillot met knorhaan, paksoi en shiitake

Geroosterde kip met krokante paddenstoelen

Jorim met tofu en champignons

Gebakken vis met champignons en gember

Stoofpot met verse en wilde champignons

Romige eenpanspasta met kip en champignons
