Ga naar de inhoud

Aards en umami van smaak: het paddenstoelenseizoen is nu geopend

Champignons, oesterzwammen, shiitake, morieljes, eekhoorntjesbrood, portobello’s, … er bestaan honderden soorten paddenstoelen. Met de eetbare exemplaren kan je heerlijke, aardse gerechten bereiden. Sommige soorten zijn spotgoedkoop, andere zijn dan weer een pak duurder. Eén tip: ga nooit een paddenstoel wassen, want dan zuigen ze al dat water op. Veeg ze gewoon schoon met een borsteltje, of met een stukje keukenpapier.

38 recepten

De beste recepten

Laat je gidsen door De Morgen

Shepherd's pie met zoete aardappel

Zot van zoete aardappel: dit zijn 7 verrassende recepten

Op het bord: Asperges - Aspergesoep

Zo maak je heerlijke aspergesoep

Vispakketje met geplette krieltjes en gremolata

Zet eens vis op het menu. Goed voor een snelle en gezonde maaltijd