
Recept categorie: Belgisch
80 recepten


Frieten van schorseneren met dip

Witloofrolletjes

Worstenbroodje

Parmentier van gevulde kalkoen (of hoe je restjes kalkoen verwerkt)

Masterclass Hendrik Dierendonck: zo maak je gevulde kalkoen

Tortellini van kip met beurre blanc & champignons

Stoofpotje van paddenstoelen, dadels en gorgonzola met filodeegkrokantje

Fazant met paddenstoelen, witloof en truffel

Schelvissoep met venkel en courgette

Krokante aubergine-schnitzel

Chicon gratin met ballekes

Ballekes met kriekskes en polenta

Luikse ballen met biersaus en groene sla

Waterzooi ‘Sammie style’ (met BBQ-worst, gerookt spek en kippenbillen)

Vlaamse speculoos

Boerkes natuur, met noten, rozijnen of krenten (vegan)

Risotto – Belgische mossel – sambal – kappers en oude Parmezaanse kaas

Hartige tomatentaart met venkelzaadolie

Pastrami sandwich

Balletjes in witte saus 2.0

Gehaktballetjes in tomatensaus met Parmezaan-pistachecrumble

Toast met broccolispread en gekookt eitje

Dikke speculaas

Cougnou

Potsuikervlaai

Tiramisu met Hasseltse speculaas

Filet americain

Vispannetje

Stoofvlees met Duvel en frietjes

Parelrisotto met coquilles, gebrande prei en boudinkruim

Geroosterde wortelsoep met plantaardige gehaktballetjes en venkelslaatje

Gehaktbrood met boontjes en aardappelen van Jeroen Meus

Vol-au-vent van Jeroen Meus

Forel in zoutdeeg

Lamsgehakt met tomaten van Pascale Naessens

Zeebaars in de oven van Pascale Naessens

Lasagne met courgette van Pascale Naessens

Gepofte aardappelblini met ‘gravad lax’ van Atlantische zalm met chartreuse en verse kruiden

Irish Mór oester – geitenkaas – basilicum – venkel

Coquille – bloemkool – kaviaar – ajo blanco

Varkenswang ‘Duke of Berkshire’ – tomaat en frisse kruidensalade

Zeeuwse mosselen – tijm – witbier

Gekonfijte roggevleugel met paprika en kappertjes

Zomerse paella

Pladijs – broccoli bbq – beurre blanc miso

Paling in ’t geel

Gebrande rode mul – gepekelde venkel – jus van langoustine

Schelvis, scheermes en groene asperge

Tarte Tomaat

Fondant aardappel – saus van gepofte look – venkel en sesam

Heekfilet met ipa

Kokkels met geuze

Gemarineerde inktvis

Oester natuur

Witte asperges met erwtencrème en dragonboter

Puree met karnemelk en garnalen

Stoofvlees met Hasseltse speculaas

Runderlende met schorseneren en rundertartaar met witloof

Pieterman met bleekselderij

Hondshaai met champignons

Schelvis met witlof

Vlaswijting met boerenkool

Kaastaart van Bloch

Gentse kletskoppen

Gentse bolussen

Zuiderse asperges met een Vlaamse toets

Aspergesalade met nieuwe patatjes en spek

Champignon-gehaktballetjes in tomatensaus

(on)Mexicaanse taco’s

Witloof met kaas en ham

Witloofsoep

Oester – appel – komkommer

Gegratineerde oesters

Zesrib in hoeveboter

Aardpeer

Zuurdesem & kweepeergelei

Groene asperges met amandelschilfers

Komkommersoep met dille
