Recept categorie: Keuken
473 recepten
Gratis
Tex mex ovenschotel
Focaccia met vijgen, tijm en sjalot
Tartiflette
Gevulde kwartel met marmelade en whisky
Uien-cidersoep met smeltende camembert
Worstenbroodje
Parmentier van gevulde kalkoen (of hoe je restjes kalkoen verwerkt)
Risotto met cantharellen en truffel
Masterclass Hendrik Dierendonck: zo maak je gevulde kalkoen
Tortellini van kip met beurre blanc & champignons
Wontonravioli met ricotta, pompoen en walnootcrumble
Stoofpotje van paddenstoelen, dadels en gorgonzola met filodeegkrokantje
Bánh mì met oesterzwam en pickles
Geroosterde bloemkool met dukkah & granaatappelpitten
Fazant met paddenstoelen, witloof en truffel
Schelvissoep met venkel en courgette
Gnoc’ & cheese
Krokante aubergine-schnitzel
Crispy croque, taleggio, jalapeño, venkelworst, pickles
Boterzachte short ribs, Korean style salsa verde
Snelle, simpele pizza’s (met je favoriete toppings)
Spaghetti Casa Herman
Sloppy Joes
Coq au vin blanc
Ossobuco à la Sam D’Huyvetter
Parelcouscoussoep met parmezaan en dille
Indiase curry met krokante hoevekip en gegrilde bloemkool
Chicon gratin met ballekes
Ballekes met kriekskes en polenta
Luikse ballen met biersaus en groene sla
Pad krapow met aubergine, sperziebonen en tofoe
Gouden laksa
Gebakken groene groenten met krokante rijst en soja-gemberdressing
Gemarmerde omelet met nam pla
Kidneybonenbolo
’Ndujabonen met hot honey
Chili sin carne
Waterzooi ‘Sammie style’ (met BBQ-worst, gerookt spek en kippenbillen)
Tataki van rund
Kokos-misosoep
Vlaamse speculoos
Grof campagnebrood (vegan)
Boerkes natuur, met noten, rozijnen of krenten (vegan)
Orzotto met pompoen en burrata
Halloumikoekjes met chili-honingsaus
Romige rigatoni uit de herfst
Risotto – Belgische mossel – sambal – kappers en oude Parmezaanse kaas
Hartige tomatentaart met venkelzaadolie
Pastrami sandwich
Mango soft serve met tajín en olijfolie
Mexicaanse tortilla’s
Helens bolognese
Italiaans broodje met verse vijgen
Spaghetti carbonara met courgette en knoflook
Pasta alla Norma
Salade marocaine
Tajine mrouzia, met lam, rozijnen en saffraan
Oranges de Berkane met kruiden en pistachenoten
Balletjes in witte saus 2.0
Salade van ingemaakte groenten en gehaktballetjes met sojaglazuur
Kiptaco’s, mango + avocado met limoencrema
Provençaalse halloumi of kabeljauw
Bloemkool met paprikadip en kruidige dressing
Gevulde puntpaprika’s
Paella op de BBQ
Zomerse couscous
Brodetto all’Anconetana
Insalata di polpo
BLT met porchetta
Mexicaanse tortillaschotel
Pasta al ragu (inspired) met gekonfijte parelhoenbout
Thaise noedelsalade, mosselen, chili, cashewnoot
Mosselen carbonara
Limoncello
Katernoedels met smeuïge pinda-sojasaus
Gegrilde steenvruchten met rozemarijn en rozensiroop
Gegrilde watermeloen en garnalen met feta en chilipeper
Hele, geblakerde aubergine met eidooier, tahin en chilisaus
Paddenstoelenburger
Smashburger
Visburger
Pizza bianco met groene asperge en burrata
Orzo uit één pan met bimi en burrata
Zomerse noedelsalade met gembervinaigrette
Pita met geroosterde groenten en groene tahinidressing
Geroosterde bieten met gekaramelliseerde noten
Kleverige aubergines met dadels en tahin
Kleverige garnalen met honing
Gehaktballetjes in tomatensaus met Parmezaan-pistachecrumble
Groentelasagne zonder pasta met feta
Gekruide bladerdeegbootjes met lamsgehakt
Ravioli met daslook en paddenstoelen
Pappardelle met sticky sjalotten
Pompoencecina met kappertjes-limoenchutney
Sticky tofu
Geroosterde mergpijp met gremolata
Barigoule
Crêpe suzette
Toast met broccolispread en gekookt eitje
Broodje ei en gebruinde boter
Fried chicken sandwich
Broodje Bologna
Falafelmacaron
Knapperige taco’s met zwarte bonen en gegrilde paprika
Groene shakshuka met sucuk
Snelle harira
Kipsaté met cashewnoten, broccoli en noedels
Wonton-noedelsoep uit de vriezer
Snelle sobasalade
Koreaanse stoofpot met kimchi en zijden tofu
Gnocchi met spinazie en pesto
Scampi in curry met paksoi
Tagliatelle met zalm en kruidenkaas
Groente-mihoensalade
Spaanse knolseldertortilla met geroosterde paprikasaus
Gratis
Verse tortelloni cacio e pepe met krokante salie
Thaise kokossoep met citroengras en shiitakes
Moelleux
Chocoladecheesecake
Bloemkoolmacaroni met gochujang
Cannelé
Pakistaanse biryani met kikkererwten
Kip tikka masala
Mexicaanse vissoep
Chinese roerbak met tomaten en eieren
Gratis
Tajine met kikkererwten en gedroogde vijg
Taart kalitsounia
Tzatziki van rode biet
Korean style loaded nacho’s
Taart met rozemarijn, olijfolie en sinaasappel
Moussaka
Pulled kalkoen
Schelpen à la Taiwan
Dikke speculaas
Cougnou
Potsuikervlaai
Ramen met paddenstoelenmix
Ramen met gefrituurde tofu
Ramen met gelakte zalm & komkommer
Tiramisu met Hasseltse speculaas
Filet americain
Vispannetje
Stoofvlees met Duvel en frietjes
Gratis
Parelrisotto met coquilles, gebrande prei en boudinkruim
Romige gepofte-knoflookpasta met oregano-olie
Rijst | gambero rosso | bloedsinaasappel (Risotto con gambero rosso e arancia sanguinello)
Duif | amarenakersen | cognac | pistaches | radicchio (Piccione con amarena)
Pasta | sardines | rozijnen | wilde venkel | marsala (Pasta alla sarde)
Chocolademousse
Stoofschotel van runderschenkel & peperkorrels (Peposo)
Gnudi (Dumplings met spinazie & ricotta)
Tiramisù
Kruidenbrioche
Kofta in pitasandwiches (Arayes kafta)
Vegan lasagna
Pad thai (Geroerbakte rijstnoedels met gedroogde garnalen en taugé)
Salade met gebakken ei (yum khai dao)
Kurkuma-eieren met tamarinde en sjalotten
Gratis
Coq-au-vin met aardappelwedges, spek en champignons
Geroosterde wortelsoep met plantaardige gehaktballetjes en venkelslaatje
Fatteh met kikkererwten en kruiden
Groentenoedels met kalkoen, pindasaus en gepofte tomaatjes van Sandra Bekkari
Kruidige shoarma van oesterzwam met tahinisaus en gemarineerde rode ui
Crispy taco’s met bouillon
Jelle’s supernoedels
Ossobuco van Jeroen Meus
Gehaktbrood met boontjes en aardappelen van Jeroen Meus
Vol-au-vent van Jeroen Meus
Chili crisp eitje met rijst en lente-ui
Spinazie- en chermoulataart
Forel in zoutdeeg
Smeltkaasje met ui en preiloof
Gepofte zoete aardappel met nacho’s en dip
Koreaanse groentepannenkoek
Koekjes met haver en tahini
Geroosterde druiven met gekaramelliseerde wijn en yoghurtijs
Koreaanse aubergines met lente-uitjes & sesamrijst
Za’atar lamsgehaktballetjes met tomaat, bulgur & feta
Orzo met tomaat-lauriersaus
Gratis
Griekse gevulde puntpaprika met getakaas
Smeuïge pasta met courgette en venkel
Gebakken heilbot met gekruide kikkererwten en kruidensalade
Lamsgehakt met tomaten van Pascale Naessens
Zeebaars in de oven van Pascale Naessens
Lasagne met courgette van Pascale Naessens
Napolitaanse pizza met ricotta, courgette, aardappel en basilicumolie
Gepofte aardappelblini met ‘gravad lax’ van Atlantische zalm met chartreuse en verse kruiden
Irish Mór oester – geitenkaas – basilicum – venkel
Coquille – bloemkool – kaviaar – ajo blanco
Gemarineerde hamachi – zwarte quinoa – cannelloni met zeesla
Varkenswang ‘Duke of Berkshire’ – tomaat en frisse kruidensalade
Zeeuwse mosselen – tijm – witbier
Gekonfijte roggevleugel met paprika en kappertjes
Zomerse paella
Pladijs – broccoli bbq – beurre blanc miso
Paling in ’t geel
Gebrande rode mul – gepekelde venkel – jus van langoustine
Schelvis, scheermes en groene asperge
Tarte Tomaat
Fondant aardappel – saus van gepofte look – venkel en sesam
Mie goreng gochujang met aubergine
Soto a gogo (noedelsoepje in 15 minuten!)
Gegrilde spitskoolsteaks in decadente umamibotersaus
Viskofta in tomaat- en kardemomsaus
Maanzaadchalle
Zomerse groentenstoofpot – Ciambotta
Tomaten- en olijventaartjes – Pomodoro torte
Pittige inktvissalade – Piccante insalate di calamari
Wildpizza met bolognese van wild zwijn
Heekfilet met ipa
Kokkels met geuze
Gemarineerde inktvis
Oester natuur
Linzensalade
Tajine met kip en citroen
Kip met zwartebonensaus
Krokante courgettebloemen gevuld met geitenkaas
Tomatenceviche
Gebakken bietjes met sherryazijn en bieslook
Tex-mex-taco’s
Witte asperges met erwtencrème en dragonboter
Aardappelgratin met snijbiet
Zoeteaardappelrösti met gochujang en shimeji
Gegrilde tomaten en uien met feta, harissa en pijnboompitten
Gestoomde teriyaki-aubergine met sushirijst
Zoetzure wontonsoep
Gepimpte ravioli met asperges
Garnalenbolognese
Pasta met aubergine, ansjovisbroodkruim en kappertjes
Misonoedels met kip
Pipe rigate, carbonara, krab
Puree met karnemelk en garnalen
Edamame op drie wijzen
Gegrilde vis met verse walnoot
Broccolicurry
Lauki en kip
Madame-curry
Rijst met wasabizalm
Geroosterde bloemkool met pistache-yoghurt
Vijgenblad-panna cotta
Venkelpasta
Gefrituurde courgette en salie
Rokerige bramenbrûlée
Artisjok met sardines
Perzikgalette
Panna cotta van lavendel
Thaise rode curry met kip / Kaeng kai
Pikante soep met chili, citroengras, galanga – Tom yam khung
Lenterolletjes – Popia sod
Stoofvlees met Hasseltse speculaas
Gegrilde kipsalade (Yum Gai Yang)
Lasagne met snijbiet
Cannoli
Pasta cacio e pepe
Pasta alla norma
Dip van ricotta, kruiden en knoflook
Canneloni van geroosterde paprika met amandelvulling
Zomers stoofpotje met aardappelgnocchi
Terriyakibowl
Larb
Lazy crayfish
Geitenkaassalade met bramen, rode biet en za’atar
Toast met sumak, tomaat & knoflook met labneh
Gebakken spek met gembersaus (Buta shogayaki)
Aubergines met zoet misoglazuur (Nasu dengaku)
Japanse hamburgers
Vietnamese taco’s met linzen
Du pyaza (lamskebab)
Rigatoni met gehaktballetjes
Gegrilde vis met kurkuma
Knapperige koolsalade met koriander en cashewnoten
Hakka-noedels met varkensvlees en Thaise basilicum
Midden-Oosterse wraps met zoete aardappel
Salade van knapperige boerenkool, bulgur en granaatappel
Snelle quiche, broccoli, gorgonzola en walnoot
Runderlende met schorseneren en rundertartaar met witloof
Avocado met bonitocreme
Spinaziesalade met goma
Sashimi van zeebaars met bulgur
Chinese spareribs / Zhongshi paigu
Vietnamese visdipsaus / Nuoc Châm
Vietnamese loempia’s / Cha giò
Mexicaanse spiegeleieren met groene chilisaus en nacho’s
Thaise kip cashew / Gai pad med mamuang Himmapan
Pieterman met bleekselderij
Hondshaai met champignons
Schelvis met witlof
Vlaswijting met boerenkool
Daeji galbi
Agu jjim
Garnalen met ananas / Ana chinghri
Naanbrood
Knoflook-gemberpasta
Garam masala
Kip pakora
Salade van quinoa en gerookte makreel
Sergio Hermans aubergine parmigiana
Krokante gyoza’s met dipsaus
Gratis